Zupa pomidorowo-marchwiowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta zupa z kilku składników dla dbających o zdrowie i figurę

  • 30 min

Składniki:

  • 1kg pomidorów
    0,5kg marchwi
    ok.10 pora
    kostka bulionu wołowego
    liść laurowy
    ziele angielskie
    oregano
    pieprz
    śmietana

Zupa pomidorowo-marchwiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.W 0,5l bulionu wołowego gotujemy marchew i por, podajemy liść laurowy i ziele angielskie.
    2. Pomidory parzymy obieramy ze skóry, dodajemy do zupy i wszystko blendujemy; pozostawiamy na ogniu do zagotowania; doprawiamy pieprzem i oregano.
    3. Podajemy z łyżką śmietany; Smacznego

Porady

Aby danie było bardziej sycące można przyrządzić je z ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy