Zupa a’la meksykańska

0 (0 ocen)

Czerwona, gęsta i smaczna zupka a’la meksykańska. Daje porządną porcję rozgrzewki w zimowe i chłodne dni.

Składniki:

  • 500 g kości wieprzowych
    2 duże ziemniaki
    1 marchew
    1 cebula
    1 pomidor
    1 czerwona papryka
    100 g pieczarek
    1 kostka rosołowa
    Ostra czerwona papryka
    Słodka czerwona papryka
    Chilli
    Liśc lubczyku
    Cząber
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki koperku

Zupa a’la meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy około 2 litry wody. Wkładamy kości, gotujemy około 30 minut (od czasu do czasu zbieramy szumowiny). Ziemniaki kroimy w małą kosteczkę, marchewkę i cebulę w pół plasterki, pomidora i paprykę w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni podsmażamy cebulę, pieczarki i paprykę. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka. Doprawiamy wszystkimi przyprawami, koncentratem i koperkiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Gdy zupa jest gotowa obieramy mięso z kości i wkładamy do zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy