ZUCCHINI BALLS - klopsiki z cukinii z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym!Na imprezie można je nadziać na drewniane patyczki lub wykałaczki - z całą pewnością zrobią furorę!Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * starta cukinia - 2 szkl
    * duże jajko - 1 szt
    * cebula - 1 szt
    * czosnek - 2 ząbki
    * mąka pszenna - 2 czubate łyżki
    * bułka tarta - ok. 0,5 szkl
    * olej do smażenia
    * sol, pieprz

    DODATKOWO:

    * jogurt naturalny - ok. 150 g
    * czosnek - 2-3 ząbki
    * szczypiorek
    * sól

Zucchini balls - klopsiki z cukinii z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Startą cukinię odsączamy z nadmiaru wody,a wkładam do miski

    Dodajemy jajko, mąkę, posiekaną cebulę oraz czosnek, doprawiamy do smaku.

    Z masy formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i na głębokim oleju smażymy na rumiano.

    Odsączamy na papierowym ręczniku.

    Podajemy z sosem czosnkowym ( jogurt mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem i odrobiną soli ).

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy