Zucchine tonnate

  • wyświetlono: 108 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zucchine tonnate czyli cukinia w sosie tuńczykowym

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- cukinia: 6 sztuk
- oliwa: 2 łyżki
- puszka tuńczyka w sosie własnym: 2 sztuki
- majonez: 2 łyżki
- jogurt naturalny: 4 łyżki
- korniszon: 0.5 sztuki
- kapary: 1 łyżka
- szczypiorek: 2 łyżki
- koperek: 2 łyżki
- natka pietruszki: 2 łyżki
- sok z cytryny: 2 łyżki
- kapary do przybrania: 1 szczypta
- korniszony do przybrania: 1 szczypta
- sól i pieprz: 1 szczypta

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zucchine tonnate

  • 1. Cukinie przekroić wzdłuż na 4 ( a jeśli są duże to na 8) części. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cukinie i smażyć je, aż się zezłocą mieszając od czasu do czasu (trwa to ok. 5 minut). W międzyczasie do blendera wrzucić resztę składników (plus przyprawy do smaku) i miksować, aż powstanie gładki sos. Cukinie wyłożyć na talerz, doprawić sola i pieprzem, polać sosem, przybrać kaparami, korniszonami i cząstkami cytryn.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimatuńczykCukiniakuchnia włoskawiosnajesieńELLE_italia
 

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki z szynki

Dodane przez: gosiakaminska

Szynka faszerowana w galarecie

Smaczne i idealne na okazjonalne...

Krewetki w sosie maślano-winnym

Dodane przez: PolskaGotuje

Krewetki w sosie maślano-winnym

Świetny sposób na przygotowanie...

Szpinak z jogurtem

Dodane przez: grumko

Szpinak z jogurtem

Tadżykistan : Szpinak z jogurtem...

Dodane przez: gizmo_ne

Smażone krewetki z warzywami.

Co takiego w sobie kryją owoce...

łosoś

Dodane przez: PolskaGotuje

Łosoś wędzony z twarogiem :)

Przystawka Łosoś wędzony z twarogiem...