ZUAPA KALAFIOROWA z miętą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosta. Pyszna. Zdrowa. KALAFIOROWA
Podkręcona lekko miętą- odkrywa nowy smak tej tradycyjnej zupy, a obecność kminku poprawia trawienie i niweluje wzdęcia.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 l. bulionu drobiowego lub rosołu
    1 średni kalafior
    2 marchewki
    1/2 pietruszki
    1/4 selera
    3 łyżki śmietany 18%
    4 ziemniaki
    1 cebula
    pietruszka zielona
    mała garść mięty
    sól
    pieprz
    kminek

Zuapa kalafiorowa z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rosołu wrzucić marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i seler pokrojone w kostkę-gotować do miękkości. W osobnym garnku ugotować różyczki kalafiora- połowę przełożyć do garnka z zupą, a drugą połowę zblendować razem z miętą, dodać śmietanę- zahartować z wywarem- połączyć z zupą.
    Zagotować, dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy