Prosta. Pyszna. Zdrowa. KALAFIOROWA
Podkręcona lekko miętą- odkrywa nowy smak tej tradycyjnej zupy, a obecność kminku poprawia trawienie i niweluje wzdęcia.
60 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
2 l. bulionu drobiowego lub rosołu
1 średni kalafior
2 marchewki
1/2 pietruszki
1/4 selera
3 łyżki śmietany 18%
4 ziemniaki
1 cebula
pietruszka zielona
mała garść mięty
sól
pieprz
kminek
Zuapa kalafiorowa z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rosołu wrzucić marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i seler pokrojone w kostkę-gotować do miękkości. W osobnym garnku ugotować różyczki kalafiora- połowę przełożyć do garnka z zupą, a drugą połowę zblendować razem z miętą, dodać śmietanę- zahartować z wywarem- połączyć z zupą.
Zagotować, dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku.
Komentarze