Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne zrazy z mięsa wieprzowego z dodatkiem mozzarelli, która sprawia, że mięso jest soczyste, podane w młodej kapuście.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 2 kulki mozzarelli
    • Mąka do panierki
    • Olej do smażenia
    • 1 główka młodej kapusty
    • 10 dag boczku wędzonego
    • 1 marchew
    • 1 cebula
    • 1 łyżeczka octu jabłkowego
    • ½ łyżeczki cukru
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Sól
    • Pieprz

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Następnie doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy po plasterku sera mozzarelli. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzany oleju.
  • warzywa 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Podlewamy wodą.
  • boczek 3. Boczek kroimy w drobną kostkę przesmażamy i łączymy z kapustą.
  • danie 4. Pod koniec gotowania doprawiamy octem, pieprzem oraz cukrem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i wykładamy na zrazy. Danie gotowe. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy