Zrazy z mielonego i boczku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od 12 lat pracuję jako kucharz. Pasjonuję się kuchnią staropolską. Pomagam znajomym w organizowaniu uroczystych przyjęć.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
    ● 15 plastrów wędzonego boczku
    ● 15 sztuk śliwek kalifornijskich
    ● sól
    ● biały i czarny pieprz
    ● majeranek
    ● bazylia
    ● oregano
    ● mielona słodka papryka
    ● masło

Zrazy z mielonego i boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zrazy z mielonego i boczku 1. Mięso doprawiamy ziołami,
    solą, pieprzem i papryką. Wyrabiamy
    na jednolitą masę.
  • 2. Z mięsnej masy formujemy
    pulpeciki. Owijamy plastrami
    boczku, spinamy wykałaczkami
    i dekorujemy śliwkami.
  • 3. Masło klarujemy: topimy
    w rondelku i smażymy na małym
    ogniu, zbierając z powierzchni
    szumowiny. Zrazy
    smarujemy masłem i pieczemy
    20 minut w temp. 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy