Zrazy z metką łososiową w sosie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Kruche, soczyste mięso zanurzone w sosie myśliwskim z aromatycznymi suszonymi grzybkami.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • ½ metki łososiowej
    • 3 ogórki kiszone
    • Sól
    • Pieprz
    • Kilka grzybów suszonych
    • 2 łyżki ketchupu
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • Olej do smażenia
    • 3 listki laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy Sosy

Zrazy z metką łososiową w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
  • przyprawa 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • metka 3. Metkę przekładamy do miski.
  • ogórek 4. Ogórka kroimy w kostkę i mieszamy z metką.
  • farsz 5. Farsz nakładamy na mięso.
  • roladki 6. Zawijamy roladki.
  • mąka 7. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • zrazy 8. W garnku gotujemy trochę wody i wkładamy roladki.
  • listek 9. Dodajemy listki laurowe.
  • grzyby 10. Następnie grzyby, gotujemy do chwili kiedy mięso będzie dobre.
  • ketchup 11. Na koniec dokładamy ketchup, dokładnie mieszamy i jeszcze 10 minut gotujemy
  • roladki 12. Roladki gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować