Zrazy z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Gotuję od dzieciństwa. Ponieważ nasza rodzina była liczna, pomagałam mamie, która ciągle coś wymyślała, by było smacznie. Później wprowadzałam innowacje w swojej kuchni. Zawsze chciałam czymś zaskoczyć. Potrawa smaczna, niespotykana. Warto spróbować.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    4 kawałki kiełbasy (dobrej)
    2 łyżki maki
    tłuszcz do smażenia
    przyprwy: sól, pieprz, majeranek
    2 woreczki ryżu
    natka pietruszki (wg uznania)

Zrazy z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety przygotować jak na schabowe, utłuc, posolić, popieprzyć. Każdy kawałek kiełbasy zawinąć w kotlety, spiąć wykałaczką. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć z każdej strony. Włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą, posypać majerankiem i dusić do miękkości ok 1/2 godz.
    Ugotować ryż.
    Na półmisek wyłożyć ryż i mięso, posypać zieloną pietruszką.
    Można podawać z różnymi sałatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy