ZRAZY Z KARKÓWKI

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie obiadowe.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • *5-6 kotletów z karkówki
    *3 cebule
    *4 łyżki żurawiny suszonej
    *odrobina soli.
    *pieprz
    *majeranek
    *bulionetka do duszonych mięs ''Knorr''
    *mąka.
    *pól łyżeczki czubrycy czerwonej.
    *
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bulion Dania główne

Zrazy z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mięsa rozbić, oprószyć pieprzem i majerankiem odrobiną soli i czubrycą . Cebulę pokroić w piórka .Połowę cebuli zeszklić i wymieszać z żurawiną i nałożyć na każdy kotlet , zrolować ,obwiązać nitką lub wykałaczką. Oprószyć zrazy mąką ,obsmażyć ,dodać pozostawioną cebulę i podsmażyć , wlać tyle wody aby przykryła zraziki .Gotować ,dodać bulionetkę. Gotować około godziny , zawsze sprawdzam czy już są miękkie .

Porady

Zraziki podawać z kaszą .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować