Zrazy z czerwoną fasolą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki)
    1 mała puszka czerwonej fasoli
    sól
    pieprz
    ok. 4 łyżki mąki
    1 łyżka śmietany
    2 ziela angielskie
    1 liść laurowy
    koperek
    olej do smażenia

Zrazy z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Plastry schabu rozbijamy tak jak na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron.

    2. Na każdym układamy po plasterku wędliny i kilka czerwonych fasolek.

    3. Mięso ostrożnie zawijamy. Możemy wbić wykałaczki, aby całość nie rozpadła się.

    4. Zrazy obtaczamy w mącę i obsmażamy na oleju.

    5. Zalewamy wodą, dodajemy ziele i liść, dusimy.

    6. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je na talerz a pozostały wywar zagęszczamy mąką. Zaprawiamy śmietaną i dodajemy poszatkowany koperek. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy