Uwielbiam zrazy, nie tylko wołowe, z wieprzowiny również są pyszne. Smak tych zrazów wieprzowych, zostanie z tobą na długo. Nie da się o nich łatwo zapomnieć. Przekonaj się i zrób.
40 min
Dla 9 osób
Składniki:
• 1 kg schabu
• 6 cebul
• 10 dag boczku wędzonego w plastrach
• 5 łyżeczek musztardy
• 4 ogórki kiszone
• Mąką pszenna do panierki
Zrazy z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po pasku boczku, słupek ogórka kiszonego oraz cząstkę cebuli.
2.Mięso zwijamy w roladki, panieruję w mące pszennej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Kiedy mięsa się zarumieni, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości. Następnie roladki przekładam do naczynia.
3.Cebulę obieram, kroję w krążki i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni.
Do cebuli dodaję sos ze smażenia roladek, doprawiam papryką oraz solą i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i sos z cebulą łączę z mięsem.
Komentarze