Zrazy z cebulką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób

Uwielbiam zrazy, nie tylko wołowe, z wieprzowiny również są pyszne. Smak tych zrazów wieprzowych, zostanie z tobą na długo. Nie da się o nich łatwo zapomnieć. Przekonaj się i zrób.

  • 40 min
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 6 cebul
    • 10 dag boczku wędzonego w plastrach
    • 5 łyżeczek musztardy
    • 4 ogórki kiszone
    • Mąką pszenna do panierki

    • Olej do smażenia
    • 2 łyżeczki papryki słodkiej
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Zrazy z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
    Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po pasku boczku, słupek ogórka kiszonego oraz cząstkę cebuli.
  • roladki 2. Mięso zwijamy w roladki, panieruję w mące pszennej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Kiedy mięsa się zarumieni, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości. Następnie roladki przekładam do naczynia.
  • cebula 3. Cebulę obieram, kroję w krążki i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni.
    Do cebuli dodaję sos ze smażenia roladek, doprawiam papryką oraz solą i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i sos z cebulą łączę z mięsem.
  • roladki 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować