Zrazy wołowe zawijane z musztarda francuską

  • wyświetlono: 5366 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lubię pikantne dania i dodatek musztardy francuskiej dodaje pikanterii zrazom

teresa-kr
  • 170min

Składniki

1 kg wołowiny bez kości
15 dkg boczku wędzonego
1 cebula duża
3 ogórki kiszone
Sól
Pieprz
Musztarda francuska
Mąka
Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Zrazy wołowe zawijane z musztarda francuską

  • 1. Mięso pokroić na szerokie plastry, rozbić tłuczkiem na cieniutkie płaty
    każdy z nich posmarować cienko musztardą francuską oraz posypać pieprzem i solą
    Boczek ,ogórki i cebulę pokroić w słupki następnie położyć na plastrach mięsa i ciasno zawinąć, spinając wykałaczkami.
    Oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, po czym przełożyć do płaskiego rondla, wlać tłuszcz ze smażenia i zalać gorącą wodą, tak aby przykryła zrazy.
    Dusić powoli do miękkości. Gdy zrazy są miękkie, oprószyć sos resztą mąki, dodać pieprz, zagotować.
    Zrazy wyłożyć na półmisek, polać sosem.



Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadwołowinamusztarda francuskaogórek kisozny

Komentarze

Podobne przepisy

zrazy wołowe ze śliwką

Dodane przez: Neblina36

Zrazy wołowe ze śliwką

Moje zrazy robię z wielką pieczołowitością,...

ZRAZY WOŁOWE/WIEPRZOWE

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

ZRAZY WOŁOWE/WIEPRZOWE

Zrazy z tego przepisu są naprawdę...

Zrazy z jabłkiem

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Zrazy wołowe z jabłkiem na czarnym ryżu

Bardzo smaczna propozycja na zrazy...

Zrazy wołowe zwijane

Dodane przez: kol_kalom

Zrazy wołowe zwijane

Cześć kochani!!! Dzisiaj przyrządzam...

Zrazy wołowe

Dodane przez: przytulanka

Zrazy wołowe

Zrazy wołowe jako potrawa bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE