Zrazy wołowe z musztardą

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pięknie zrumienione, idealne z ogóreczkiem lub buraczkami

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 60 dag. wołowiny
    6 plastrów szynki
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    2 cebule
    3 ogórki kiszone
    Sól, pieprz do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy wołowe z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę pokroić na 6 plastrów i rozbić. Każdy plaster oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą. Cebulę i ogórki pokroić w słupki. Na każdym kawałku położyć po plastrze szynki, kilka kawałków cebuli i ogórka. Zwinąć ciasno roladki.
  • 2. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć zrazy, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą i piec w piekarniku ok. 1 godziny i 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować