Zrazy wołowe z lazurem w sosie z porów

0 (0 ocen)

  • 40 min

...

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki

    300 g mięsa wołowego zrazowego
    ser pleśniowy
    sól ,pieprz
    500 ml bulionu warzywnego
    2 pory
    2 łyżki masła
    1 łyżka mąki

Zrazy wołowe z lazurem w sosie z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zrazy wołowe z lazurem w sosie z porów 2 1. Mięso rozbić tłuczkiem ,oprószyć solą i pieprzem. Na każdym zrazie ułożyć ser.
  • Zrazy wołowe z lazurem w sosie z porów 3 2. Zawinąć w roladę ,dokładnie obwiązać sznurkiem ,tak aby ser nie wypłyną ze środka. Lekko podsmażyć.
  • Zrazy wołowe z lazurem w sosie z porów 3 3. Pory pokroić w póltalarki ,podsmażyć na maśle i zalać ½ l bulionu warzywnego ,poddusić i wrzucić do nich podsmażone zrazy. Dusić jeszcze ok. 20 min ,po czym zrazy wyjąć. Na patelni przygotować białą zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić bulionem ,po czym wlać do duszonych porów. Gotować jeszcze ok. 5 min. Podawać razem ze zrazami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy