Zrazy wołowe w sosie pieczarkowym

4.5 (173 ocen)

  • Łatwy

Zrazy wołowe w sosie pieczarkowym

  • Łatwy

Składniki:

  • - wołowina bez kości: 4 plastry
    - pieczarki: 20 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - ser żółty (starty): 15 dekagramów
    - sól,pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - sos pieczarkowy (gotowy w słoiku np. Łowicz (350g)): 1 sztuka
    - olej lub smalec (do smażenia wołowiny): 2 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy wołowe w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry wołowiny dokładnie płuczemy, osuszamy. Każdy kawałek rozbijamy
    na cienki plaster i posypujemy solą i pieprzem.
  • 2. Dodajemy pieczarki z cebulą,wcześniej uduszone na maśle. Posypujemy żółtym serem. Zwijamy mięso z farszem w ciasny rulon i spinamy je wykałaczkami.
  • 3. Panierujemy w mące obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron. Gotowe przekładamy do rondla. Dodajemy sos pieczarkowy, wymieszany z 3/4 szklanką wody.Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować