Zrazy wołowe w sosie pieczarkowym

  • wyświetlono: 2879 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zrazy wołowe w sosie pieczarkowym

eluchap
  • Łatwy

Składniki

- wołowina bez kości: 4 plastry
- pieczarki: 20 dekagramów
- cebula: 1 sztuka
- masło: 2 łyżki
- ser żółty (starty): 15 dekagramów
- sól,pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki
- sos pieczarkowy (gotowy w słoiku np. Łowicz (350g)): 1 sztuka
- olej lub smalec (do smażenia wołowiny): 2 łyżki
- mąka: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Zrazy wołowe w sosie pieczarkowym

  • 1. Plastry wołowiny dokładnie płuczemy, osuszamy. Każdy kawałek rozbijamy
    na cienki plaster i posypujemy solą i pieprzem.
  • 2. Dodajemy pieczarki z cebulą,wcześniej uduszone na maśle. Posypujemy żółtym serem. Zwijamy mięso z farszem w ciasny rulon i spinamy je wykałaczkami.
  • 3. Panierujemy w mące obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron. Gotowe przekładamy do rondla. Dodajemy sos pieczarkowy, wymieszany z 3/4 szklanką wody.Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ryżem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywawołowinaobiaddanie_wolowina

Komentarze

Podobne przepisy

Sznycle schabowe w serowym sosie

Dodane przez: 2milutka

Zrazy schabowe w serowym sosie

Danie można powiedzieć z jednego...

zrazy wołowe ze śliwką

Dodane przez: Neblina36

Zrazy wołowe ze śliwką

Moje zrazy robię z wielką pieczołowitością,...

ZRAZY WOŁOWE/WIEPRZOWE

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

ZRAZY WOŁOWE/WIEPRZOWE

Zrazy z tego przepisu są naprawdę...

Oszukane zrazy z mięsa mielonego w sosie własnym

Dodane przez: monika016

Oszukane zrazy z mięsa mielonego w sosie...

Te oszukane zrazy bardzo nam zasmakowały:)....

Zrazy wołowe zwijane

Dodane przez: kol_kalom

Zrazy wołowe zwijane

Cześć kochani!!! Dzisiaj przyrządzam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE