Zrazy wieprzowe po węgiersku

  • wyświetlono: 2621 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Super obiad.

  • 45min

Składniki

wieprzowina 1 kg
sól
papryka
mąka pszenna 6 dag
cebula 5 dag
smalec do smażenia
koncentrat pomidorowy 70 g
śmietana 20 dag
sól
czosnek 1 ząbek

Sposób przygotowania przepisu:

Zrazy wieprzowe po węgiersku

  • Smażenie zrazów wieprzowych.1. Mięso opłukać, pokroić na kotlety. Oprószyć solą, papryką, mąką i osmażyć na rumiano z obu stron, kładąc na silnie rozgrzany tłuszcz.
  • Duszenie zrazów wieprzowych.2. Po usmażeniu przełożyć do rondelka. Na tłuszczu ze smażenia lekko zrumienić pokrojoną cebulę oprószoną papryką. Dodać do mięsa, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.
  • Dodanie śmietany z koncentratem do mięsa.3. Śmietanę wymieszać z koncentratem i resztą mąki, wlać do mięsa, mieszając zagotować. Przed podaniem dodać roztarty czosnek. Podawać z kluseczkami kładzionymi, półfrancuskimi, francuskimi lub ziemniakami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

image-1bvftf9

Dodane przez: paolineczka

Kiełbaski po węgiersku

Czasami się zdarza, że po prostu...

Zrazy po litewsku

Dodane przez: Cafe Babilon_Laura

Zrazy po litewsku

Zrazy wołowe nadziane suszonymi...

Placek po węgiersku

Dodane przez: Gospodyni

Placek po węgiersku

Bardzo pyszne sycące danie

Placek po węgiersku

Dodane przez: anka1988

Placek po węgiersku

Uwielbiam je!

PLACEK PO WĘGIERSKU

Dodane przez: pati197799

PLACEK PO WĘGIERSKU

SYTY SMACZNY OBIADEK

Placek po węgiersku

Dodane przez: Ania1408

Placek po węgiersku

Danie jest łatwe w przygotowaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE