Zrazy wieprzowe po węgiersku

4.48 (186 ocen)

  • 45 min

Super obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • wieprzowina 1 kg
    sól
    papryka
    mąka pszenna 6 dag
    cebula 5 dag
    smalec do smażenia
    koncentrat pomidorowy 70 g
    śmietana 20 dag
    sól
    czosnek 1 ząbek
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy wieprzowe po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie zrazów wieprzowych. 1. Mięso opłukać, pokroić na kotlety. Oprószyć solą, papryką, mąką i osmażyć na rumiano z obu stron, kładąc na silnie rozgrzany tłuszcz.
  • Duszenie zrazów wieprzowych. 2. Po usmażeniu przełożyć do rondelka. Na tłuszczu ze smażenia lekko zrumienić pokrojoną cebulę oprószoną papryką. Dodać do mięsa, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.
  • Dodanie śmietany z koncentratem do mięsa. 3. Śmietanę wymieszać z koncentratem i resztą mąki, wlać do mięsa, mieszając zagotować. Przed podaniem dodać roztarty czosnek. Podawać z kluseczkami kładzionymi, półfrancuskimi, francuskimi lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować