Zrazy w sosie pieczarkowy

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Łatwe w przygotowaniu i pyszne:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Na zrazy:
    -0,5kg mięsa mielonego
    -bułka namoczona w mleku
    -2 jajka
    -2 łyżki mąki kartoflanej
    -sól, pieprz, wegeta do smaku
    Sos:
    -sos pieczarkowy z torebki winiary
    Dodatkowo:
    Ziemniaki lub frytkii i buraczki do podania
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy w sosie pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrazy:
    Mięso i pozostałe składniki wyrobić jak na mielone doprawić do smaku, formować podłużne zraziki. Układać na blaszce wysmarowanej olejem.Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 1 godzine.
  • 2. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Po godzinie wyjąć zraziki na talerz polać sosem i podawać ze zmiakami lub frytkami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować