Zrazy na kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

  • 55 min

Mięso smakuję wyśmienicie z kaszą gryczaną.

  • 55 min

Składniki:

  • - 4 kotlety z wołowiny tzw. zrazówki
    - 4 duże plastry wędzonego boczku
    - 1 duża cebula
    - 4-6 ogórków kiszonych
    - 2 łyżki musztardy francuskiej
    - olej
    - sól
    - pieprz
    - majeranek
    - 3-4 łyżki kwaśnej śmietany
    - 4 porcje kaszy gryczanej

Zrazy na kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso rozbić tłuczkiem na cienki placek. Posypać solą, pieprzem i majerankiem.
    2. Ogórki kiszone obrać, pokroić w kostkę, cebulkę posiekać. Na każdym kawałku mięsa położyć plaster boczku, posmarować go musztardą, posypać cebulką i ogórkami, zwinąć i spiąć.
    3. Zrazy obsmażyć na oleju i dusić do miękkości. Kaszę gryczaną ugotować na sypko. Sos zagęścić mąką i zabielić.

Porady

Kasza gryczana nabierze wspaniałego aromatu, jeśli do gotowania dodamy listki laurowe i ziele angielskie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy