Zrazy

0 (0 ocen)

Bardzo smakują mojej rodzinie.

Składniki:

  • 1 kg wołowiny bez kości

    1/2 słoiczka musztardy

    5 ogórków kiszonych

    2 cebule

    sól

    pieprz

    boczek wędzony surowy

    0.5 szklanki mąki

    bulion grzybowy

    olej

Zrazy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę pokroić w plastry i rozbić, posolić , popieprzyć z dwóch stron . Cebulę pokroić i przysmażyć na oleju . Plastry wołowiny posmarować musztardą , położyć usmażoną cebulę, plastry boczku , pokrojonego ogórka kiszonego . Wszystko razem zwinąć w tak zwaną "rurkę", spiąć wykałaczką bądź szpikulcami do zrazów. Oprószyć mąką , olej rozgrzać na patelni . Mięso podsmażyć z obu stron . Rozrobić bulion grzybowy lub dodać suszonych grzybków. Sos zagęścić . Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy