Zraziki z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso dokładnie rozbijamy, układamy cebulkę i posypujemy solą i pieprzem cytrynowym.
2.Na tak rozłożone "kotlety" układamy masełko.
3.Zawijamy kotleciki i związujemy szpagatem, żeby się nie rozpadły.
4.Rozgrzewamy rondel i wrzucamy margarynę+masło. Rozpuszczamy w wrzucamy pokrojone w piórka 3 małe cebulki. Jak się zeszklą to wkładamy zrazy obtoczone w mące i dodajemy jeszcze troszkę masła na wierzch.
5.Obsmażamy zrazy z każdej strony na złoty kolor i podlewamy wodą. Dodajemy 2 kostki pieczeniowe oraz grzybki suszone i gotujemy na małym ogniu około 50 minut.
Porady
Nie musimy już zagęszczać sosu bo sam w sobie będzie gęsty.
Komentarze