Zraziki z cebulką

0 (0 ocen)

  • 60 min

zraziki inaczej

  • 60 min

Składniki:

  • - 500g mięsa z szynki
    - 3 cebule + 4 cebule (małe)
    - 5 grzybków suszonych
    - mąka
    - pieprz cytrynowy
    - 2 kostki pieczeniowe
    - margaryna
    - masło

Zraziki z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z cebulką 1. Mięso dokładnie rozbijamy, układamy cebulkę i posypujemy solą i pieprzem cytrynowym.
  • + masło 2. Na tak rozłożone "kotlety" układamy masełko.
  • Zrazy obwiązane 3. Zawijamy kotleciki i związujemy szpagatem, żeby się nie rozpadły.
  • Zrazy do obsmażenia 4. Rozgrzewamy rondel i wrzucamy margarynę+masło. Rozpuszczamy w wrzucamy pokrojone w piórka 3 małe cebulki. Jak się zeszklą to wkładamy zrazy obtoczone w mące i dodajemy jeszcze troszkę masła na wierzch.
  • zrazy w sosie 5. Obsmażamy zrazy z każdej strony na złoty kolor i podlewamy wodą. Dodajemy 2 kostki pieczeniowe oraz grzybki suszone i gotujemy na małym ogniu około 50 minut.

Porady

Nie musimy już zagęszczać sosu bo sam w sobie będzie gęsty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy