ZRAZIKI SCHABOWE Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Urozmaicenie dla niedzielnych schabowych

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    4 marchwie
    2 pietruszki
    3 kiszone ogórki
    1 por biała część
    1 cebula
    musztarda sarepska
    sól,pieprz
    4 szklanki bulionu warzywnego
    mąka do panierowania
    olej do smażenia

Zraziki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, każdy cienko rozbijamy. Oprószamy solą,
    pieprzem, smarujemy musztardą. Pietruszkę i marchewkę oraz ogórka
    kroimy słupki. Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Na każdy kawałek
    schabu układamy warzywa, ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami.
    Gotowe roladki panierujemy w mącę, smażymy na rumiano na oleju. Do
    gotującego się bulionu przekładamy obsmażone roladki. Doprawiamy bulion
    do smaku solą i pieprzem. Gotujemy roladki ok 45 minut. Bulion z gotowania
    roladek zagęszczamy mąką. Roladki podajemy z ziemniakami, polewamy
    sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy