Zraziki prowansalskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy,osuszamy i rozbijamy delikatnie,żeby mięso się nie rozleciało.Papryki myjemy kroimy w paseczki.Umytą cukinię ścieramy razem ze skórką na tarce o grubych oczkach.Natkę siekamy,dodajemy do cukini.farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Czosnek obieramy,przeciskamy przez praskę i równomiernie smarujemy nim mięso.Następnie na każdy kawałek schabu wykładamy farsz cukiniowy i 3-4 paski papryki.Jeśli cukinia puściła sok,to odciskamy nadmiar soku przed ułożeniem na mięso.Zwijamy zrazy i każdy ciasno owijamy plastrem boczku.spinamy wykałaczką,żeby boczek nie rozleciał się podczas pieczenia.Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym.Pieczarki i pomidorki kroimy na połówki i obkładamy nimi mięso.Kilka gałazek tymianku rozkładamy obok mięsa.Wszystko polewamy 2-3 łyżkami oliwy i pieczemy w temperaturze 180' około 40 minut.
Komentarze