Żółwie na talerzu

  • wyświetlono: 1133 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Wyglądają egzotycznie ,ale smakują całkiem swojsko:)

jola4455
  • 60min

Składniki

0,5kg mięsa mielonego,2jajka,sól ,pieprz, szczypta papryki słodkiej,ok.20 plastrów boczku parzonego,goździki lub pieprz ziarn. na oczy,parówki cienkie ok.10szt.

Sposób przygotowania przepisu:

Żółwie na talerzu

  • żółwie na talerzu1. mięso,jajka i przyprawy wymieszać razem,ponacinać parówki na 4części i wetknąć do uformowanych w kształt żółwia korpusów ,głowy naciąć tylko na pół ,dodać oczy i cały korpus owinąć plastrami boczku.Zapiec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub folii alum. w temp.150-170'C ok.40min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatafantazja na talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

polędwiczka

Dodane przez: emila

polędwiczka na talerzu

smaczny objadek

Hawaje na talerzu

Dodane przez: Yvonne

Hawaje na talerzu

Pyszna i szybka zapiekanka, w kolorach...

Idealny kotlet schabowy czyli klasyka na talerzu

Dodane przez: Ewelina Marcin

Idealny kotlet schabowy czyli klasyka na...

Chrupiący złocisty kotlet z namoczonego...

Ślimak zachęcający do jedzenia

Dodane przez: ciasto

Ślimak na talerzu

Pełnowartościowy obiad dla niejadka...

"ŻÓŁWIE" z mięsa mielonego

Dodane przez: KORAL

"ŻÓŁWIE" z mięsa mielonego

Kto oprze się takim żółwikom ?...

Szczupak polska ryba na talerzu

Dodane przez: Od A do Z ugotujesz

Szczupak polska ryba na talerzu

Szczupak to znakomita ryba należąca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE