Żółto zielone risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną drobno cebulę. Kiedy się zeszkli dodać ryć i chwilę smażyć. Wlać ok. 2 chochli bulionu i wymieszać, dodać kurkumę. Kiedy ryż wpije płyn, dolać kolejną porcję bulionu i wrzucić pokrojoną w pół krążki cukinię. Czynność z bulionem powtarzać za każdym razem, kiedy ryż wpije płyn. Po ok. pół godzinie dodać kurczaka, kukurydzę, pomidorki oraz koperek. Kiedy ryż będzie miękki dodać masło oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać i poczekać aż cały bulion się wchłonie, posypać starty parmezanem. Udekorować rukolą, pomidorkami oraz kiełkami.
Komentarze