Żółte naleśniki z wytrawnym nadzieniem z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj ciasto na naleśniki ( jeśli chcesz możesz dodać jajko). Smaż cienkie placki na niewielkiej ilości oleju.
Do wrzącej wody dodaj przepłukaną soczewicę, dodaj listki curry i gotuj ok. 15 minut. Odcedź. Wyjmij liski curry. Pokrój cebulę w kostkę a marchewkę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj cebulę i pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj przyprawy oraz startą marchew. Krótko duś razem. Dodaj soczewicę, drobno posiekaną papryczkę chili i szpinak. Wymieszaj razem. Trzymaj jeszcze chwilę na małym ogniu, tak aby liście się blanszowały. Nadziewaj naleśniki. Posyp kolendrą. Naleśniki można obsmażyć jeszcze na patelni a każdej strony. Farsz nadaje się do pierogów.
Komentarze