Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak zauważyliście, ostatnie nasze dania robimy ekspresowo. Na wiosnę zawsze dużo, a czasu mało. Staramy się nie jeść gotowych dań, choć czasami korzystamy z naszych zapasów. Dzisiaj proponujemy Wam obiad w 15 min. Sycący i bardzo aromatyczny.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka
    1 papryka zielona
    200 g szparagów zielonych
    1 puszka ciecierzycy konserwowej
    1 mała puszka owoców koktajlowych
    3 łyżki oleju sezamowego
    50 g żółtej pasty curry
    50 ml wrzątku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą 1. Filety kroimy w dużą kostkę.
    Paprykę w paski.
    Szparagi na większe kawałki.
    Ciecierzycę osączamy z zalewy.
    Na rozgrzanej oleju, na dość mocnym ogniu, smażymy filety, dodajemy warzywa, cieciorkę, lekko zrumieniamy, dodajemy pastę curry, owoce wraz z zalewą oraz wrzątek. Dusimy przez 5 min.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować