Żołądki z ogórkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

To sycące i smaczne danie. Pyszne z pieczywem.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • średni słoik ogórków konserwowych
    mały słoik pieczarek marynowanych
    2 słoiki kremu chrzanowego
    1 kg żołądków drobiowych
    pieprz
    przyprawa uniwersalna

Żołądki z ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy i gotujemy ok. godziny z odrobiną przyprawy uniwersalnej. Pozostawiamy na noc w wywarze. Kroimy w plasterki.
  • 2. Sos: ogórki i pieczarki starannie osączamy i drobno kroimy. Mieszamy z kremem chrzanowym. Doprawiamy pieprzem.
  • 3. Sosem polewamy żołądki i dokładnie mieszamy. Podajemy na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy