Żołądki z indyka w sosie meksykańskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam jeszcze tak pysznego dania.
Wystarczy kilka składników do przygotowania tak pysznego dania a co najważniejsze bardzo prosto się przygotowuje. Spróbuj i przekonaj się.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg żołądków z Indyka
    • 1 kg pieczarek
    • 1 cebula
    • 1040 g sosu meksykańskiego w słoiczku
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka Vegety
    • Sól
    • Pieprz

Żołądki z indyka w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. 1. Żołądki myję, kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję z dodatkiem Vegety.
    2. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
    3. Grzyby łączę z ugotowanymi żołądkami, wlewam sosy meksykańskie, chwilkę gotuję.
    4. Danie gotowe, podaję z ryżem.
    5. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy