Żołądki w sosie musztardowym

4.48 (179 ocen)

Mój mąż uwielbia żołądki dla niego więc je przygotowuje.

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki musztardy
    150 ml śmietany
    1 łyżka sosu sojowego
    sól
    pieprz
    papryka ostra i słodka
    suszony tymianek
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    suszony rozmaryn
    1 łyżeczka masła klarownego lub oliwy
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażanie żołądków 1. Żołądki umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu podgrzać tłuszcz, podsmażyć żołądki.
  • Gotowy obiad smacznego 2. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę a czosnek posiekać, dodać do żołądków, podsmażyć. Wlać sos sojowy, dodać musztardę i chwilkę jeszcze smażyć. Wlać gorącą wodę tak aby przykryła żołądki, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Gdy żołądki będą miękkie przyprawić sos do smaku, dodać suszony tymianek oraz rozmaryn zabielić śmietaną, chwilkę gotować aby sos się zredukował. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować