Znikajaca kapucha z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Doskonała! Znika z garnka zanim trafi na talerze!

  • 45 min

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    pęczek rzodkiewki
    150g masła
    łyżeczka kwasku cytrynowego
    2 łyżeczki cukru
    sól, pieprz

Znikajaca kapucha z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • znikajaca kapucha z rzodkiewką 1. Masło rozpuszczamy w garnku i przesmażamy na nim poszatkowaną kapustę i rzodkiewkę startą na cienkie plasterki.
  • 2. Dolewamy około szklanki wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem prze około 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
    Doprawiamy do smaku kwaskiem, cukrem, solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy