Złoty krążek z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ciasto francuskie wykorzystujemy bardzo często i w różny sposób ja polecam z serkiem i kurczakiem.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 opakowania ciasta francuskiego
    • ½ fileta z kurczaka
    • Sól
    • Przyprawa gyros
    • Olej do smażenia
    • Ogórek świeży
    • 1 papryka czerwona
    • 1 serek śmietankowy
    • Mały słoik oliwek czarnych

Złoty krążek z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • przyprawa 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
  • 3. Studzimy i przekładamy do miski.
  • papryka 4. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do mięsa.
  • ogórek 5. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę.
  • oliwki 6. Dodajemy oliwki.
  • serek 7. Następnie dokładamy serek.
    Wszystko razem mieszamy.
  • ciasto 8. Ciasta rozkładamy i razem brzegiem łączymy.
  • farsz 9. Na środku wzdłuż układamy farsz.
  • ciasto 10. Boki nacinamy, robią paseczki.
  • ciasto 11. Zawijamy na przemian tak żeby powstała nam rolada.
  • koło 12. Końce razem łączymy tworząc koło.
  • 13. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • danie 14. Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy