Złote jaja

0 (0 ocen)

proste i inne

Składniki:

  • jajka ugotowane na twardo

    Panierka:
    1 jajko surowe
    1-2 łyżki mąki
    bułka tarta
    sól, pieprz

    Dodatkowo:
    olej do smażenia

Złote jaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z sosem chrzanowym 1. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek. Na talerzyk wsypać mąkę, na drugi talerzyk bułkę tartą, a na trzecim talerzyku rozbełtać widelcem jajko wymieszane z solą i pieprzem. Obtoczyć jajko najpierw mąką, następnie w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
    W rondelku rozgrzać olej i ostrożnie wkładać do niego jajka. Kiedy będą miały złoty kolor wyjąć je delikatnie łyżką cedzakową na talerz.
    Jajka najlepiej smakują na ciepło.
    Można zjadać je same lub z ziemniakami i sosem chrzanowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy