Złota rybka po francusku z łososiem i szpinakiem.

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Smaczna i krucha chwila dla ciebie i twojej rodziny ;-)

Składniki:

  • - 150g ciasta francuskiego
    - 100g szpinaku
    - 100g łososia
    - 1 ziemniak
    - sól
    - pieprz
    - przyprawa do ryby
    - 1 jajko do posmarowania

Złota rybka po francusku z łososiem i szpinakiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybka w środku 1. 1. Szpinak udusić ,posiekać na mniejsze kawałki i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    2. Łososia udusić na patelni do miękkości, rozdrobnić na mniejsze kawałki, po czym przyprawić przyprawą do ryby.
  • Surowa rybka 2. 3. Z ciasta francuskiego uformować dwa takie same kształty ryby, na pierwszy nałożyć szpinak, łososia i przykryć drugim , po czym zlepić dokładnie wszystkie końce.
    4. Gotową rybkę posmarować po wierzchu jajkiem i piec w temp.170c ok. 35 minut na złoty kolor.
    5. Z ziemniaka zrobić frytki i ułożyć obok rybki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy