Złocisty krem kalafiorowy z grzankami

4.5 (173 ocen)

  • 50 min

Lubicie zupy kremy , ja lubię bardzo. Więc dziś gościł krem z kalafiora . Smaczny, zdrowy i pożywny a w dodatku szybki do przygotowania. Naprawdę warto go przygotować.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 udko
    2 marchewki
    3 ziemniaki
    mały kalafior
    200 gram serka topionego
    sól, pieprz , Vegeta
    koperek
    2 bułki kajzerki
    1 łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Złocisty krem kalafiorowy z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy, mięso myjemy. Do garnka wkładamy pokrojoną marchew i mięso zalewamy litrem wody i gotujemy. Obieramy ziemniaki , kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy umyty i podzielony na małe różyczki kalafior. Gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy serek topiony. Mięso oddzielamy od kości. Wszystko dokładnie miksujemy i przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek. Bułkę kroimy w kostkę, pieczemy na złoty kolor. Zupę podajemy z grzankami.

Porady

zamiast koperku mozna posypać świeżą posiekana pietruszką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować