Złociste polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

4.5 (151 ocen)

  • 40 min

szybkiebardzo smacznewyjątkowełagodnena co dzień i od Święta...DANIE MIESIĄCA

  • 40 min

Składniki:

  • Polędwiczki wp 700g
    mąka 2 łyżki
    pieprz młotkowany
    2 ząbki czosnku
    sól zmiękczająca do mięsa
    olej 100ml
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Złociste polędwiczki wieprzowe w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry, nasmarować solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem oraz delikatnie olejem. Zostawić na 2-3 godz w lodówce, maczać w mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełożyć do rondla, podlać delikatnie wodą, przykryć dusić około 30 minut.

Porady

Podawać z warzywnym ragout i kaszą bulgur z vermicelli

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować