REKLAMA
Złociste i chrupiące placki ziemniaczane to danie, któremu trudno się oprzeć ;-). Dzięki paru prostym zasadom zawsze wyjdą idealnie.
Justyna Mazur
(średnia 0 z 0 głosów)
Idealne na piątkowy obiad, podane z gulaszem spakują równie smacznie.
Szybkie, smaczne, w sam raz na obiad.
Placki ziemniaczane to prosty i szybki, ale jaki pyszny pomysł na obiad. Uwielbiam je, ponieważ przypominają mi najmilsze smaki dzieciństwa. Najbardziej lubię te złociste i chrupiące na zewnątrz oraz delikatne w środku. Ich smak świetnie dopieszcza świeży koper oraz kwaśna śmietana.
Wiele osób nawet nie chce słyszeć o plackach ziemniaczanych na słodko, a ja sobie nie wyobrażam aby było inaczej. A jak są z młodych ziemniaków to już koniecznie z cukrem i kleksem gęstej śmietany.
Placki ziemniaczane sprawdzą się świetnie jako drugie danie, podane z sosami i surówką. Zachwycą każdego.
Najprostsze na świecie placki ziemniaczane. Złote i chrupiące... przepyszne!
Komentarze