Farsz-mięso z rosołu-udko z kurczaka i kawałek wołowego i to co ostało sie na gnacie :).cebula,pól małej główki kapusty białej,olej,sól,pieprz,magii,1ząbek czosnku
Ciasto na naleśniki-1,5 szk.mleka,1,5 szkl.wody,1 jako,2 szklanki mąki,szczypta soli
Panierka -jajko,mąka,bułka tarta
Olej i margaryna do smażenia.
Złociste krokiety z mięsem i słodką kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielimy ,kapuste gotujemy i drobno kroimy,podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę dodajemy mięso ,kapustę i przyprawy razem z przeciśniętym czosnkiem ,chwilę tak smażymy.
Na usmażone naleśnki kładziemy farsz ,zawijamy i panierujemy napierw mąka potem jajko i w bułce.Smażymy na złocisty kolor na oleju z margaryną
Smacznego.
Komentarze