Złociste i chrupiące grzanki

0 (0 ocen)

Grzanki - to, jak dla mnie świetny dodatek do zup. Kremowe zupy bardzo często podaję mojej rodzince. Brokułowa, kalafiorowa czy ogólnie warzywna to moje ulubione zupy z których robię krem. Tak przygotowane danie podaję oczywiście z pachnącymi i chrupkimi grzankami. Te małe , pieczone kostki chleba m

Składniki:

  • 6 kromek chleba
    masło

Złociste i chrupiące grzanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jak przyrządza się grzanki

    Włączamy piekarnik na 180 stopni. Kromki chleba smarujemy masłem , kroimy w małą kostkę ( ok 1 cm). Wyciągamy blaszkę i wsypujemy kwadraciki chleba. Pieczemy przez ok10 -15 minut z włączonym termoobiegiem, co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką aby upiekły się równomiernie.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy