Ziołowy pstrąg z piekarnika

4.5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pstrąg pieczony w całości z dodatkiem dużej ilości świeżych ziół i masła. Prawdziwa gratka dla wielbicieli ryb.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 pstrągi tęczowe w całości, patroszone
    -1 duży pęczek natki pietruszki
    -1 duży pęczek kopru
    -2 łyżki masła
    -2 łyżeczki soli
    -pieprz czarny świeżo zmielony
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb

Ziołowy pstrąg z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Ryby myjemy, osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do środka każdej z ryb wkładamy po jednej łyżce masła, pół pęczka kopru i pół pęczka natki.
  • 2 2. Wierzch ryb dokładnie z każdej strony nacieramy solą i posypujemy pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym. Spinamy wykałaczkami, tak, aby masło nie wyciekło. Odkładamy ryby na godzinę w chłodne miejsce. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy 30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Masło Koperek Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować