Ziołowe ziemniaczki z cebulką i pieczarkami

5 (173 ocen)

Ziemniaczki jak najmniejsze uda się kupić, posypane ulubionymi przyprawami, usmażone na masełku razem z cebulką i pieczarkami, polecam, bo są przepyszne :)

Składniki:

  • 500 g jak najmniejszych ziemniaków
    200 g małych pieczarek
    2 średnie cebule
    do smażenia masło + olej
    sól, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, suszony lub świeży lubczyk
    posiekany świeży koperek lub natka do posypania
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski Kulki

Ziołowe ziemniaczki z cebulką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1cpds31 1. Obrane ziemniaczki obgotować w osolonej wodzie na półtwardo.
    Pieczarki pokroić na cząstki jak pomarańczę, cebulę w grube piórka.
    Na rozgrzany olej z masłem wrzucić najpierw cebulę, posolić i po 5 minutach dodać pieczarki, jak odparują wrzucić ziemniaczki.

    Oprószyć pieprzem ziołowym i cytrynowym, czosnkiem granulowanym, lubczykiem, ewentualnie swoimi ulubionymi ziołami.

    Na talerzu posypać świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.

Porady

Smakuje doskonale z ukwaszonym mlekiem lub kefirem, smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Przyprawy Ziemniaki Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować