Ziemniaczki jak najmniejsze uda się kupić, posypane ulubionymi przyprawami, usmażone na masełku razem z cebulką i pieczarkami, polecam, bo są przepyszne :)
Składniki:
500 g jak najmniejszych ziemniaków
200 g małych pieczarek
2 średnie cebule
do smażenia masło + olej
sól, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, suszony lub świeży lubczyk
posiekany świeży koperek lub natka do posypania
Ziołowe ziemniaczki z cebulką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane ziemniaczki obgotować w osolonej wodzie na półtwardo.
Pieczarki pokroić na cząstki jak pomarańczę, cebulę w grube piórka.
Na rozgrzany olej z masłem wrzucić najpierw cebulę, posolić i po 5 minutach dodać pieczarki, jak odparują wrzucić ziemniaczki.
Oprószyć pieprzem ziołowym i cytrynowym, czosnkiem granulowanym, lubczykiem, ewentualnie swoimi ulubionymi ziołami.
Na talerzu posypać świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
Porady
Smakuje doskonale z ukwaszonym mlekiem lub kefirem, smacznego.
Komentarze