Ziołowe kotlety z makaronu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najbardziej smakują podane na ciepło z sosem– ja jadam je z pieczarkowo-grzybowym.Polecam, bo przepis wart jest wypróbowania.

Składniki:

  • ● 50 dag makaronu spaghetti
    ● 15 dag wędzonej szynki
    ● cebula
    ● 4 jajka
    ● 2 łyżki mąki
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego bądź pikantnego keczupu
    ● szkl. bułki tartej
    ● 1/2 szkl. płatków owsianych
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● 2 łyżki posiekanego oregano
    ● olej do smażenia
    ● sól
    ● pieprz

Ziołowe kotlety z makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym
    wrzątku, odcedzamy, studzimy i drobno kroimy. Cebulę
    obieramy i siekamy, szynkę
    kroimy w kostkę. Makaron mieszamy
    z szynką, cebulą, ziołami,
    koncentratem, płatkami
    i 2 jajkami, doprawiamy.
  • 2. Z masy formujemy kotlety
    i panierujemy w mące, rozkłóconych
    jajkach i bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju
    z obu stron na złoto.

Porady

Podajemy z surówkami. Można je też smażyć na smalcu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy