Ziołowe kotlety z karkówki w białkach

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne kotlety z karkówki z ziołami, usmażone w ubitej pianie z białek.

  • 45 min

Składniki:

  • -3/4 kg karkówki
    -białka z 4 jaj
    -1 łyżeczka oregano suszonego
    -1 łyżeczka suszonej bazylii
    -1 łyżeczka ziół prowansalskich
    -1 łyżeczka suszonego tymianku
    -1 łyżeczka przyprawy do mięs
    -sól
    -szczypta sody oczyszczonej
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Ziołowe kotlety z karkówki w białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę dzielimy na plastry i rozbijamy na dość cienkie kotlety. Każdy kotlet solimy i wrzucamy do miski. Wsypujemy przyprawę do mięs i zioła i dokładnie obtaczamy w nich mięso. Odstawiamy na 15 minut do lodówki.
  • 2. W tym czasie białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem sody. Każdy plaster mięsa zanurzamy w pianie. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować