Ziołowe kluski kładzione z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Tak przygotowane kluseczki są smaczne i sycące. Można podać je także z cukrem lub jako dodatek do zup.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Kluski:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    pół szklanki wody
    pół łyżeczki soli
    po łyżce posiekanej natki pietruszki, lubczyku, koperku
    1 łyżka stopionego, chłodnego masła
    Dodatkowo:
    osolony wrzątek do ugotowania
    6 plasterków boczku wędzonego
    1 cebula
    3 łyżki ziaren słonecznia
    1 łyżka masła
    posiekany koperek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne

Ziołowe kluski kładzione z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki na kluski miksuje mikserem. Łyżką maczaną we wrzątku odrywam kluseczki i wrzucam do wrzątku, mieszam, gotuję 2 minuty. Wyjmuję na talerz łyżką cedzakową na talerz.
  • jk 2. Pokrojone : boczek i cebulę podsmażam na rumiano na maśle, na koniec dodaje ziarna słonecznika, mieszam. Polewam nakładzione na talerz kluseczki, posypuję koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować