Ziołowe kąski drobiowe w panierce z pestek dyni

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Pyszna chrupiąca panierka i aromatyczne mięso z ulubionym zimnym sosem to świetna przekąska na szybko, która zadowoli i małych i dużych smakoszy :)

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 600 g fileta z indyka lub z kurczaka
    1 łyżeczka soli
    1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich
    1 czubata łyżeczka oregano
    1 czubata łyżeczka tymianku
    1 czubata łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki chili w płatkach lub papryki ostrej
    1/2 łyżeczki kurkumy
    1/2 łyżeczki imbiru
    5 łyżek czubatych siekanych pestek dyni
    8-9 łyżek bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Nuggetsy Przekąski

Ziołowe kąski drobiowe w panierce z pestek dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w wąskie paski.
    Wszystkie przyprawy mieszam z solą w misce.
    Bułkę tartą mieszamy z pestkami dyni w osobnym naczyniu.
    Jajka rozbijamy do innego naczynia i rozbełtujemy widelcem.
    Przygotowane kawałki mięsa najpierw obtaczamy w przyprawach, potem w jajku, a na końcu w mieszance bułki i pestek dyni.
    Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi zimnymi sosami.

Porady

Polecam wypróbować kąski z sosem koktajlowym ( 3 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, 1 łyżka musztardy ).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować