Zimowy jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.I ciasto:
Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto wlać na natłuszczoną blachę i piec 15 min w 180 stopniach.
2.Mus jabłkowy:
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Dodać do nich cukier i cynamon. Masę dać na podpieczony spód.
3.II ciasto:
Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechami.Białka ubić na sztywną pianę. dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto wlać na mus jabłkowy. Całość piec przez 40 min.
Komentarze