Zimowe leczo

0 (0 ocen)

  • 25 min

Idealna potrawa na mroźne dni.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 durszlak ugotowanych grzybów
    4 duże cebule
    1 szklanka oleju
    1 mały słoik przecieru pomidorowego
    1 mały słoik ketchupu
    1/3 szklanki octu
    0,5 szklanki wody
    5 łyżek cukru
    papryka kolorowa
    przyprawy: sól, pieprz, ziele angielski, liść laurowy

Zimowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby ugotować, na oleju podsmażyć kolorowe papryki oraz cebulę, dodać wszystkie składniki i doprowadzić do wrzenia, wymieszać z grzybami i chwile poddusić.

Porady

Potrawa nadaję się do słoików jak i do bezpośredniego spożycia. Można dodać także kiełbasę według upodobań.

Komentarze

Podobne przepisy