Zimowa zupa z jarmużem i fasolą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zimowa, aromatyczna i gęsta zupa z fasolą, ziemiankami i jarmużem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • olej rzepakowy 1-2 łyżki
    1 cebula
    2 liście laurowe i 3 ziarna ziela angielskiego
    sól i pieprz
    1 łyżeczka papryki w proszku słodkiej i ostrej
    pół łyżeczki kminku
    marchewka
    3 ziemniaki
    1 cm plaster selera
    puszka białej fasoli lub wcześniej ugotowanej
    łyżka koncentratu pomidorowego
    jarmuż 2- 3 gałązki
    natka pietruszki
    100 gram boczku pociętego w kostkę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zimowa zupa z jarmużem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zimowa zupa z jarmużem i fasolą 1. Rozgrzej olej i dodaj pociętą w kosteczkę cebulę. Zeszklij. Dodaj wszystkie przyprawy i chwilę podsmaż. Dodaj warzywa pocięte w kostkę, wlej wodę i gotuj do miękkości ok 15 minut. Pod koniec dodaj koncentrat i wymyty jarmuż. Na małej patelni wysmaż boczek i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem jeśli trzeba. Nalewaj gorącą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować