Zimowa zupa gulaszowa

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nauczyłam się ją gotować od babci, która mnie nią karmiła, gdy jako dziecko, spędzałam u niej ferie.

Składniki:

  • ● 250 g wołowiny
    ● 250 g wieprzowiny, najlepiej chudej
    ● 4 duże cebule
    ● papryka zielona i czerwona
    ● 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    ● puszka kukurydzy
    ● 3 duże ziemniaki
    ● natka pietruszki do dekoracji
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● łyżka suszonego majeranku
    ● sól, pieprz
    ● bulion z 3 kostek
    ● oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zimowa zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zimowa zupa gulaszowa 1. Mięso myjemy i kroimy
    w niedużą kostkę. Na patelni
    rozgrzewamy oliwę i smażymy
    mięso, aż straci różowy kolor.
  • Zimowa zupa gulaszowa 2. Cebule kroimy i szklimy na
    oliwie. Czosnek przeciskamy
    przez praskę, dodajemy do cebuli.
    Cebule, czosnek i mięso
    przekładamy do garnka, wlewamy
    bulion i dusimy.
  • Zimowa zupa gulaszowa 3. Gdy mięso będzie prawie
    gotowe, dodajemy obrane i pokrojone
    ziemniaki, pokrojone
    w paski papryki oraz osączoną
    kukurydzę. Gotujemy 15 minut.
    Na koniec dodajemy przecier
    pomidorowy i majeranek, doprawiamy
    solą. Na talerzu dekorujemy
    natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować