Zimowa surówka z kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealna na chłodne dni, surówka z dużą dawką probiotyków i witaminy C, samo zdrowie w przepysznej formie.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
    1 duże słodkie jabłko 300 g
    1/2 słoika selera w paskach 150 g
    3 łyżki rodzynek 50 g
    2 marchewki 400 g
    łyżka oleju

Zimowa surówka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zimowa surówka z kapusty 1. Kapustę posiekać, na 3 cm kawałki.
    Jabłko zetrzeć wraz z marchewką i dodać do kapusty.
    Seler lekko odsączyć i dodać do warzyw.
    wymieszać z olejem i obsypać rodzynkami

Porady

Jest pyszna jako dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzi się z rybą ale też z drobiem czy gulaszem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy